Stageplaatsen

Wil je stage lopen bij een erkend en gediplomeerd trimsalon? Dat kan bij ons. Sinds 22 oktober 2003 zijn wij als leerbedrijf aangesloten bij Stichting Aequor, een erkend opleidingsbedrijf. Je kunt bij ons (snuffel)stage lopen en stage lopen wanneer je de opleiding trimmen volgt.

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij ons of iets te leren over het hondentrimmen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zullen je uitleg geven over hoe ons bedrijf te werk gaat en wat het vak precies inhoud. Kom je bij ons bedrijf stage lopen om het bedrijfsleven te proeven, omdat je op zoek bent naar een leuk beroep, dan hoef je geen pakket aan te schaffen. Alle benodigde materialen kun je tijdens je stage in ons bedrijf namelijk gewoon gebruiken. Wees wel voorzichtig, want het blijft ons gereedschap.

We werken altijd met één stagiaire, omdat wij het belangrijk vinden dat de desbetreffende stagiaire 100% aandacht krijgt. Deze kan zijn voor een langere tijd, enkele weken of aantal dagen in de week.

Opleiding hondentrimmen Bezig zijn met honden is een creatief beroep. Een redelijk lage investering en je deelt je eigen tijd in. Zo wordt er vaak over dit vak gedacht en het klopt ook, maar niet helemaal. Het bezig zijn met honden is veelomvattend en een grote verantwoording. Je hebt namelijk zorg voor andermans hond gedurende enige uren. Niet alleen kennis van vachtverzorging, maar ook van gedrag en ziekte is een absolute must!

Een opleiding waar theorie en praktijk voldoende aan bod komen is van groot belang. Veelal is de theorie een maandelijkse les en thuisstudie. De bijbehorende praktijkstage kun je volgen in een trimsalon. Een minimaal aantal stagedagen dient te worden gevolgd. Wij als begeleider zijn bereid je te helpen met het samenstellen van een trimpakket. Het trimpakket bestaat uit een tondeuse met scheerkoppen, kammen, borstels en scharen.

Bij (snuffel)stages en praktijkopleidingen vraag ik mijn stagiaires mee te gaan naar EHBO cursussen, informatiecursussen over honden- en kattengedrag, tentoonstellingen en dierenevenementen. Zo kunnen stagiaires alle facetten van het trimmen tot zich nemen.

Als je denkt dat het vak hondentrimmen echt iets voor jou is, kun je contact opnemen met de ABHB. Klik hier voor meer informatie over het volgen van een honden-trimopleiding. Stages kun je ook lopen bij Trimschool Nederland en het Huisdier Kennis Instituut (HKI).

Trimsalon Anita Drijver staat open voor leergierige en hardwerkende stagiaires en probeert een zo fijn mogelijke sfeer te creëren tijdens de stages.

* Vanwege de corona maatregelen is het op dit moment niet mogelijk om bij ons stage te lopen.