Animal Nature shampoos

Kies ook een eerlijk en zuiver product voor uw dier. 100% natuurlijk en zonder synthetische toevoegingen. Verzorging van Animal Nature is 100% natuurlijk, op basis van gevitaliseerd water. De shampoos zijn proefdiervrij, dus er zitten geen dierlijke oliën zoals mink- (nerts) en muskus- (rat) olie. Daarnaast is de verzorging van Animal Nature vrij van synthetische toevoegingen en volledig biologisch afbreekbaar, zowel de shampoo als de verpakking.

De productie van de shampoos staat onder toezicht van het Europese controle instituut BDHI. Ook heeft Animal Nature het keurmerk ICADA zodat je er zeker van bent dat dit product 100% natuurlijk is. De producten zijn tevens bij ons verkrijgbaar.

Verantwoord wassen voor mens en dier De Animal Nature shampoos bestaan uitsluitend uit planten en etherische oliën. Hierdoor is de kans op huidirritaties na de wasbeurt minimaal en werken de oliën zelfs heilzaam op de al bestaande huidklachten. Daarnaast zijn de shampoos gemaakt op basis van gevitaliseerd water. Ook zijn de shampoos dierproefvrij, dus er is geen gebruik gemaakt van dierlijke oliën zoals mink- (nerts) en muskusolie (rat). De productie van de shampoo staat onder toezicht van het Europese controle instituut BDHI. Tevens geldt dat zowel de shampoo als de verpakkingen volledig biologisch afbreekbaar zijn. Animal Nature is hiermee uniek in zijn soort!

Universeel shampoo Deze shampoo is voor de normale wasbeurt voor kort en halflangharige rassen. De werkzame oliën zijn citroen, lemon grass en lavendel. Deze oliën zorgen voor een zuiverende werking op de huid. Een ideale verzorgende shampoo voor de minder complexe vacht.

Vlo- en inspecterende shampoo Deze shampoo is te gebruiken tegen vlooien en ander ongedierte. Het belangrijkste werkzame bestanddeel is teatree. Dit middel is insecten verdrijvend en werkt ook tegen schimmelinfecties en insectenbeten. Het dier heeft na de wasbeurt enige tijd een lucht bij zich die vlooien en andere ongedierte onprettig vinden en is daarmee minder aantrekkelijk voor het ongedierte. Mensen daartegen ervaren de geur absoluut niet onprettig, mede omdat er ook kaneel en cederhout in de shampoo zijn verwekt. Deze toevoeging heeft hoofdzakelijk tot doel om huidparasieten tegen te gaan. Citroen en lemongrass zijn hierbij weer de bestanddelen die zorgen voor een zuiverende en verfrissende werking. Pups en kittens kunnen hiermee gewassen worden.

Shampoo voor de gevoelige huid Voor een volledig natuurlijke reiniging en verzorging van de vacht. Deze zeer milde shampoo is verijkt met menthol-en rozemarijnolie. Deze volledig biologisch afbreekbare shampoo is geschikt voor dieren met vachten huidproblemen. Kan ingezet worden bij een droge en gevoelige huid, bij ruwe en schrale huid, heilzaam bij irritatie en voor een goede flora op de huid. De belangrijkste werkzame bestanddelen zijn: Mentol (tegen jeuk), basilicum (tegen haaruitval), rozemarijn (tegen schilfers), patchoulimirre en marjolein worden gebruikt bij slecht helende wondjes en bij reumatische klachten en de bergamot is een middel wat wordt gebruikt bij een ongezuiverd huid (bijvoorbeeld acne bij mensen). De shampoo ontvet de huid niet en is geschikt voor iedere hond en kat.

Shampoo voor de witte vacht met conditioner Deze zeer milde shampoo is verrijkt met kamilleolie. Voor zacht en soepel haar. Deze volledig biologisch afbreekbare shampoo is geschikt voor honden en katten met een witte en/of zwarte vacht. Kamille is onder andere het bestanddeel om de intensiteit van de kleur te verdiepen. De werkzame bestanddelen zijn kamille Citroen. Dit zijn natuurlijke middelen om de vacht op te lichten. De conditioner zorgt voor het soepel doorkammen van de vacht. Deze shampoo bevat geen (chemisch) blauwe kleurstof. Door de toegevoegde conditioner valt het haar soepel in model en is makkelijk door te kammen. De wasbeurt is door de 2 in 1 shampoo aanmerkelijk korter. De shampoo ontvet de huid niet en is geschikt voor iedere hond en kat.

Anti-klit shampoo met conditioner Voor een volledig natuurlijke reiniging en verzorging van de vacht. Deze zeer milde shampoo is verrijkt met dennenolie. Voor zacht en soepel haar. Deze volledig biologisch afbreekbare shampoo is geschikt voor honden en katten met een middellange tot lange vacht. Dennenolie en mirre zorgen voor een heerlijke geur en een verfrissende werking. Door de toegevoegde conditioner valt het haar soepel in model en is makkelijk door te kammen. De wasbeurt is door de 2 in 1 shampoo aanmerkelijk korter (niet geschikt voor extreem geklitte vachten). De shampoo kan 1:10 verdund worden maar kan ook puur gebruikt worden.

Leisteen shampoo Omdat middelen met chemicaliën en synthetische toevoegingen vaak meer schade aanrichten dan problemen oplossen, is er een natuurshampoo ontwikkeld voor dieren met hinderlijke vacht of huidproblemen zoals: seborrhoea, schimmels en bacteriële infecties. Kort samengevat: alle soorten huidproblemen die van binnenuit worden veroorzaakt. De leisteenolie in deze shampoo is buitengewoon werkzaam bij herstel van velerlei huid en vachtproblemen. Door de huidflora op een natuurlijke manier te herstellen, ontstaat er een gezonde huid en haargroei. Zuivert de huid van ongewenste elementen. Ter verzorging en verzachting van de probleemhuid.