Stageplaatsen

Wil je stage lopen bij een erkend en gediplomeerd trimsalon? Dat kan bij trimsalon ‘Anita Drijver’! Sinds 22 oktober 2003 zijn wij als leerbedrijf aangesloten bij Aequor, een erkend opleidingsbedrijf. Je kunt bij ons (snuffel)stage lopen en je kunt bij ons stage lopen wanneer je de opleiding “trimmen” volgt.

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij trimsalon ‘Anita Drijver’ of iets te leren over het hondentrimmen? Bel dan gerust op of kom langs. Wij zullen je uitleg geven over hoe ons bedrijf te werk gaat en wat het vak precies inhoud. Kom je bij ons bedrijf stage lopen om het bedrijfsleven te proeven, omdat je op zoek bent naar een leuk beroep, dan hoef je geen pakket aan te schaffen. Alle benodigde materialen kun je tijdens je stage in ons bedrijf gewoon gebruiken. Wees wel voorzichtig, want het blijven onze materialen (!)

We werken altijd met één stagiaire, omdat wij het belangrijk vinden dat de desbetreffende stagiaire 100% aandacht krijgt. Deze kan zijn voor een langere tijd, enkele weken of aantal dagen in de week.

Opleiding hondentrimmen Bezig zijn met honden is een creatief beroep. Een redelijk lage investering en je deelt je eigen tijd in. Zo wordt er vaak over dit vak gedacht en het klopt ook, maar niet helemaal. Het bezig zijn met honden is echter wel veelomvattend en een grote verantwoording. Je hebt namelijk de zorg voor andermans hond gedurende enige uren. Niet alleen kennis van vachtverzorging, maar ook van gedrag en ziekte is een absolute must!

Een opleiding waar theorie en praktijk voldoende aan bod komen is van groot belang. Veelal is de theorie een maandelijkse les en thuisstudie. De bijbehorende praktijkstage kun je volgen in trimsalon ‘Anita Drijver’. Een minimaal aantal stagedagen dient te worden gevolgd. Wij als begeleiders zijn bereid je te helpen met het samenstellen van een trimpakket. Het trimpakket bestaat uit een tondeuse met scheerkoppen, kammen, borstels en scharen.

Bij (snuffel)stages en praktijkopleidingen worden stagiaires door mij vaak gevraagd mee te gaan naar diverse EHBO cursussen, informatiecursussen over honden- en kattengedrag, hondententoonstellingen en dierenevenementen, zodat stagiaires alle facetten van het trimmen tot zich kunnen nemen.

Als je denkt dat het vak hondentrimmen echt iets voor jou is, kun je contact opnemen met de Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf (ABHB).

Voor meer informatie over de trimopleiding, kun je bellen met Jeanette Koster. Zij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Voor meer informatie, klik hier. Stages kunnen ook gelopen worden bij Trimschool Nederland en het Huisdier Kennis Instituut (HKI).

Trimsalon ‘Anita Drijver’ staat open voor gezellige, leergierige en hardwerkende stagiaires en probeert een zo fijn mogelijke sfeer te creëren tijdens de stages.